Πολυήμερα

Ονομαστική κατάσταση μαθητών Η Παιδαγωγική Ομάδα του Κ.Π.Ε. Βιστωνίδας για το σχολικό έτος 2016 -2017 προγραμματίζει την υλοποίηση των παρακάτω πολυήμερων προγραμμάτων: 


1.«Αποδράσεις στη φύση»

Λειβαδίτης

Το πρόγραμμα είναι διήμερο, απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς , σε μαθητές Α/θμιας Εκπ/σης (Ε΄, ΣΤ΄) και Β/θμιας Εκπ/σης. Οι συμμετέχοντες διανυκτερεύουν, υπαίθρια, με εξοπλισμό που παρέχει το ΚΠΕ και εισάγονται στις αρχές της υπαίθριας διαβίωσης και του προσανατολισμού (ανάγνωση χάρτη, χάραξη πορείας και τήρηση της κατεύθυνσης, εξοπλισμός κατασκηνωτή, στήσιμο σκηνής, πυρά- μαγείρεμα, διαχείριση απορριμμάτων, πρώτες βοήθειες κ.α.) Έρχονται σε επαφή με τη φύση, μαθαίνουν την έννοια της αυτοδιαχείρισης και επιβίωσης και μέσα από δραστηριότητες γνωρίζουν τη βιοποικιλότητα του τόπου. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων μαθητών 30. Προτεινόμενη περίοδος:  Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος.

2. «Orienteering στα βουνά της Ροδόπης»

photo_3

Το πρόγραμμα είναι τριήμερο, απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Β΄/θμιας Εκπ/σης. Οι μαθητές  βιώνουν την εμπειρία της διαμονής στο δάσος μακριά από τον πολιτισμό, ασκούνται στην χρήση πυξίδας, στην  ανάγνωση χάρτη,  χάραξη πορείας και τήρηση της κατεύθυνσης. Ανιχνεύουν και γνωρίζουν μέσα από βιωματικές δραστηριότητες το δασικό οικοσύστημα της περιοχής,  αναμετρώνται με τις αντοχές τους. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 50 και ελάχιστος 25. Προτεινόμενη περίοδος: Μάρτιος , Απρίλιος, Μάιος.  

Menu Title
Μενού